Patlidžan i mocarela zapečeni u rerni

Izvor: Shutterstock

Italijansko jelo u kom će uživati svi ljubitelji patlidžana.

 Sastojci:

– 1 kg patlidžana

– 500 ml pasiranog paradajza

– 400 g mocarele

– parmezan

– so, biber i čili

– sveži ili sušen bosiljak

– maslinovo ulje

Priprema:

Patlidžan oljuštite i isecite na kolutove debljine oko dva centimetra. Stavite ih u veću posudu, dobro posolite i pustite da stoje oko sat vremena kako biste iz njih izvukli gorčinu.

Nakon sat vremena ih ocedite, isperite u hladnoj vodi i zatim svaki komad patlidžana dobro osušite  papirnim ubrusima.

Patlidžan zatim malo premažite maslinovim uljem i sa svake strane prepecite oko dva minuta na dobro zagrejanom tiganju.

Mocarelu isecite na komadiće.

Paradajz stavite u manju posudicu, pa dodajte so, biber, malo čilija i bosiljak.

Pripremite posudu za pečenje. Na dno stavite dve kašike i razmažite po posudi. Zatim složite jedan red patlidžana, dodajte par kašika paradajza, naseckanu mocarelu i pospite rendanim parmezanom.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite patlidžan, a završni sloj neka bude paradajz posut sirom.

Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Prijatno!

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*