Paunović nije dobio saglasnost DS da izađe na izbore

BEOGRAD –

Predsedništvo Demokratske stranke je većinom glasova zauzelo stav da članovi te stranke u Paraćinu ne mogu da dobiju saglasnost za izlazak na lokalne izbore na listi DS-a, ali ni na listi druge političke organizacije, rekao je večeras za Tanjug zamenik predsednika DS i gradonačelnik Paraćina Saša Paunović.

On je objasnio da to znači da ako neko od članova izađe na izbore neće biti više član Demokratske stranke.

Na pitanje da li će izaći na lokalne izbore u Paraćinu, Paunović je kratko odgovorio: „Videćemo“.

Upitan šta bi za Paraćin značilo ako ne izađe na izbore, on je rekao da bi u tom slučaju taj grad bez borbe bio prepušten lokalnom SNS.

mc.rs

Jerkov: Predsedništvo nije nadležno, već Glavni odbor

Predsedništvo DS je večeras zauzelo stav da članovi te stranke u Paraćinu ne mogu da dobiju saglasnost za izlazak na lokalne izbore, a potpredsednica stranke Aleksandra Jerkov kaže da Predsedništvo nije nadležno da donese takvu odluku, već Glavni odbor DS.

Jerkov je za Tanjug kazala da postoje određene situacije u kojima Predsedništvo može da preuzme nadležnosti Glavnog odbora, pa da nakon toga odbor verifikuje odluku, ali da učešće stranke na izborima nije jedna od njih.

“Zahtev odbora u Paraćinu je bio da se samo njima dozvoli da izađu na izbore. Bila sam među onima koji su smatrali da se ovim nastavlja prevara građana i da su, ne samo DS i njeni članovi, već i građani postali taoci nekakvih privatnih dogovora unutar SzS za koje Saša Paunović tvrdi da ih je imao od avgusta prošle godine”, rekla je Jerkov posle sednice Predsedništva.

Ona je dodala da je čak bilo predloga, što je, kaže, neverovatno, da nema potrebe da se vodi bilo kakva debata o tome.

“Smatrala sam da je izuzetno važno da razgovaramo o tome što tri člana Predsedništva, među njima dva najbliža saradnika Zorana Lutovca izlaze na izbore. Na izbore izlaze i Gordana Čomić, očigledno i Saša Paunović i Dušan Kostadinović koji nevešto pokušava da prikrije činjenicu da su se na presu koji je držao Nebojša Zelenović iza njega našli i funkcioneri gradskog odbora DS u Šapcu”, istakla je Jerkov.

Jerkov kaže da je na sednici Predsedništva insistirala na tome da DS, kako je navela, ne može biti “ni Vučićeva, ni Đilasova” i da ne mogu oni izvoditi članove DS na izbore, niti donositi odluke u organima stranke.

Na pitanje zbog čega nije održana sednica Glavnog odbora, Jerkov kaže da je isto pitanje postavila predsedniku stranke Zoranu Lutovcu, ali da nije dobila odgovor, podsetivši da je rok za održavanje sednice istekao danas.

“Nije bilo nikakvog odgovora ni na sva druga pitanja koja su postavljana, a tiču se onih 300.000 evra koji su nestali iz fondacije Ljuba Davidović, ko je doneo odluku u ime DS da neće kontrolisati izbore, da neće imati članove sastava biračkih odbora i zbog čega se i samo Predsedništvo nije sastalo 3,5 meseca”, navela je Jerkov.

Da imamo posla sa nekim kome je stalo do Statuta stranke to bi značilo i političku odgovornost, baš kao što političku odgovornost treba da povuče i činjenica da vam dva najbliža saradnika izlaze na izbore, a vi se kunete u bojkot, dodala je Jerkov.

“Ne znam šta predsednik namerava da uradi, ali ono što je važnije, mislim da nije problem u tome što mi na ovaj način varamo sami sebe, već što smo mi sve vreme varali građane i sada uz nove igrarije, da Puanović izađe iz stranke, pa da se vrati, mislim da građani od DS takav tretman ne zaslužuju”, poručila je Jerkov.

Potpredsednica DS je kazala i da je Lutovac na sednici Predsedništva rekao i da zbog aktuelnih političkih okolnosti nema ništa od ujedinjenja Demokratske stranke o čemu se prethodnih meseci govorilo.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*