Pecaroši iz Novog Sada i Veternika kažnjeni zbog pecanja bez dozvole i u vreme zabrane

Prekršajni sud u Bečeju je, postupajući po prijavi Ustanove „Rezervati prirode“, u prvostepenom postupku oglasio krivim D. S. (28) iz Novog Sada.

 

Pecaroši iz Novog Sada i Veternika kažnjeni zbog pecanja bez dozvole i u vreme zabrane

Foto: 021.rs (Ilustracija)
On je kažnjen sa 10.000 dinara zato što je 18. juna, u 22:10 časova, na 63. kilometru reke Tise sa bačke strane, obavljao ribolov u vreme zabrane i bez dozvole za rekreativni ribolov, piše Dnevnik.
Takođe, prekršajni sud u Zrenjaninu je postupajući po prijavama Ustanove „Rezervati prirode“, doneo dve prvostepene presude kojima je oglasio krivim dvojicu ribolovaca i izrekao novčane kazne.
Na novčanu kaznu od 5.000 dinara osuđen je G. D. (18) iz Aradca, zato što je 15. aprila ove godine, u 9:20 časova, u reonu Specijalnog rezervata prirode „Ritovi donjeg Potisja“, na lokalitetu Aradački ajlaš, lovio ribu u posebnom staništu gde je ribolov zabranjen.
Krivim je proglašen i K. D. (39) iz Veternika i njemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 14.000 dinara. Odgovarao je zato što je 18. juna, u 22 časa, na 63. kilometru reke Tise sa bačke strane, obavljao ribolov u vreme zabrane, kao i bez dozvole za rekreativni ribolov.
Čuvarska služba „Rezervata prirode“ će i u narednom periodu, naročito pred nastupajuće slave, intenzivno čuvati ribolovne vode koje su mu poverene na čuvanje, saopšteno je iz ove ustanove.
Autor: Dnevnik

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*