Pešačke i biciklističke staze u novom ruhu

Ekipe JKP “Put” prethodnih desetak dana imale su pune ruke posla, asfaltirali su ulice u nekoliko naselja, popravljali pešačke i biciklističke staze…
s
Foto: JKP „Put“

Intenzivno se radilo na Vidovdanskom naselju, gde je do sada asfaltirano devet ulica, a ekipe su ovih dana angažovane u Ulici nova 25. Isti poslovi se rade i u naselju Slana bara, gde se asfaltiraju ulice Zorana Erdevika, Durmitorska i Klisanski put. Završeno je asfaltiranje u Jasminovoj ulici, na sremskoj strani u Bockama, a nastavljeni radovi u Petrovaradinu u Ulici dunavske divizije. Novi asfalt dobile su i Ulica Georgija Kneževića, poprečna ulica od Puta šajkaškog odreda.

Što se pešačkih staza tiče, popločano je oko 120 metara pešačke staze u Raše Radujkova, završeno je asfaltiranje pešačke staze u Ognjena Price u dužini oko 200 metara, a aktuelna je popravka pešačkih staza oko Osnovne škole „Nikola Tesla“. U toku je sređivanje pešačkih staza u naselju Forgač.

Foto: JKP „Put“

Kada je o biciklističkim stazama reč, nedavno je završena popravka biciklističke staze u dužini oko 140 metara na Bulevaru vojvode Stepe, zatim u Rumenačkoj ulici od broja 17 do Janka Veselinovića, a sada se nastavljaju isti radovi na tom pravcu, od Zavoda za transfuziju krvi prema zrgadi Poliklinike. Planirana je i popravka biciklističke staze u delu duž Sajma, u Hajduk Veljkovoj ulici.


Semafor u Raše Radujkova

Semafori se postavljaju na raskrsnici u Ulici Raše Radujkova. Radovi teku planiranom dinamikom, a do kraja meseca bi trebalo da budu završeni. Zbog ovog posla važi delimična izmena režima saobraćaja, pa se na vozače apeluje da povećaju pažnju i poštuju ograničenje brzine u zoni radova na raskrsnici.


Inače, JKP “Put” je do sada na dosta mesta uklonio ivičnjake na spoju biciklističkih staza i kolovoza, po nalogu nadležne Uprave, a na inicijativu Udruženja Novosadska biciklistička inicijativa. Takođe, zatvaraju se raskopane javne površine, kako bi bile dovedene u tehnički ispravno stanje, posle raskopavanja radnika “Informatike”, “Južne Bačke” i “Telekoma”.     S.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*