Pet finala i dva šampiona: Najveći uspeh za najmlađe u istoriji Karate kluba „Hajduk“

Proteklog vikenda u Somboru je održano prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade i Karate klub „Hajduk“ je postigao najveći rezultat u istoriji kluba dugoj 41 godinu, kada su mlađe uzrasne kategoriju u pitanju.

Takmičenje je održano u dva dana. U subotu, prvog takmičarskog dana, na programu su bile kate, a drugog, u nedelju, borbe.

Karatisti „Hajduka“ su prvog dana u katama osvojili jednu bronzanu medalju, da bi drugog dana, od ukupno sedam takmičara koji su nastupili u disciplini borbe, ostvarili čak pet finala i od toga dve zlatne medalje, tri srebrne i jednu bronzanu, navodi se na zvaničnoj internet stranici Opštine Kula.

Medalje su osvojili:

Međedović Marko (nade -45kg) – 1. mesto
Popović Maša (nade -49kg) – 1. mesto
Svirac Stefan (nade -40kg) – 2. mesto
Pucar Marko (nade -47kg) – 2. mesto
Pjevač Danilo (nade -55kg) – 2. mesto
Krstajić Jakša (pioniri -50kg) – 3. mesto
Krstajić Jakša (kate – pioniri, B klasa) – 3. mesto

„Za nijansu su se u nastupu istakli šampioni Srbije Marko Međedović i Maša Popović, ali su i ostali naši osvajaći srebrnih medalja bili ravnopravni konkurenti za zlatne medalje, ali ovoga puta im je to izmaklo. Sa ovim sjajnim učinkom smo demonstrirali apsolutnu dominaciju kada su borbe u pitanju u konkurenciji nada i jedan smo od najuspešnijih klubova u državi, ako ne i najuspešniji. U klubu smo prezadovoljni postignutim, ali pre svega nivoom forme i načinom kako su naši borci došli od tih medalja sa puno osvojenih, a malo izgubljenih poena.

Svi finalisti su imali po 4 meča do odličja u izuzetno jakoj konkurenciji od 1.200 učesnika iz cele Srbije. Forma je odlično tempirana i kada je bilo najpotrebnije i najvažnije, naši takmičari su bili na visini zadatka. Već sada znamo da ćemo imati čak šest reprezentativaca koji će učestvovati na predstojećem Balkanskom šampionatu za decu koji se održava krajem meseca u Beogradu i da će svi naši takmičari biti konkurenti za medalje“, izjavio je trener Nikola Greber.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*