Peta pobeda Andree Arsović u Kuvajtu

KUVAJT: Srpska streljašica Andrea Arsović se okitila zlatnom medaljom vazdušnom puškom drugog dana Devetog turnira “Trofej Emira od Kuvajta”.

Foto: Streljački savez Srbije/Andrea Arsović (u sredini)

Arsovićevoj je ovo peti trijumf na tradicionalnom takmičenju u Kuvajt Sitiju, na kome je najbolja bila i 2012, 2013, 2015 i 2019.

Naša druga predstavnica Sanja Vukašinović se danas takođe plasirala u finale i zauzela šestu poziciju.

Nadmetale su se takmičarke iz deset zemalja, a u kvalifikacijama je Arsovićeva zauzela prvo mesto sa vrlo dobrih 629,6 krugova. Vukašinovićeva je među osam najboljih ušla sa treće pozicije u kvalifikacijama.

Andrea Arsović je ubedljivo trijumfovala u finalu sa više od dva kruga prednosti ispred Jelizavete Bezrukove (Kazahstan). Bronzu je osvojila druga predstavnica iz Kazahstana Anastasija Moskvičeva.

Današnjim takmičenjem srpski strelci su završili učešće na turniru u Kuvajtu, na kome su ove godine osvojili četiri medalje. Prvog dana, u takmičenju vazdušnom puškom za muškarce Milutin Stefanović se okitio zlatom, a Milenko Sebić srebrom, dok je Damir Mikec u nadmetanju vazdušnim pištoljem osvojio treću poziciju.

Vazdušna puška, žene: 1 Andrea Arsović (Srbija) 247,8, 2 Jelizaveta Bezrukova (Kazahstan) 245,7, 3 Anastasija Moskvičeva (Kazahstan) 223,1… 6 Sanja Vukašinović 161,6…

Kvalifikacije: 1 Arsović 629,6, 2 Bezrukova 627,6, 3 Vukašinović 625,2…

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*