Peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostiteljima potpisalo 9.000 ljudi

Peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostiteljima do sada je potpisalo ukupno 9.000 građana za manje od 24 časa, saopšteno je danas iz Udruženja „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“.

Pored vraćanja normalnog radnog vremena ugostiteljima, ovo Udruženje zahteva da po hitnom postupku započne primena Uredbe o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi zbog epidemije zarazne bolesti.

Udruženje traži da se u najkraćem roku svim delatnostima koje su merama onemogućene da rade otpišu porezi i doprinosi, i da im se nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas i 80 odsto bruto zarada za 12 meseci.

Takođe u saopštenju se traži ukidanje parafiskalnih nameta i nepotrebnih dažbina (eko-taksa, sokoj, natpisi na objektima), da se smanji pdv na pet odsto u naredne dve godine, kao i da se umanje sve lokalne dažbine i takse.

„Očekujemo da se Krizni štab reorganizuje na način da svi oni koji svojim neprofesionalnim delovanjem uzrokuju nepopravljivu ekonomsku štetu domaćim privrednicima i svi oni koji su u sukobu interesa podnesu ostavke“, poručili su iz Udruženja „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“.

 

 

 

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*