Petković na ponoćnoj Vaskršnjoj Liturgiji u Gračanici

GRAČANICA –

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je noćas u manastiru Gračanica ponoćnoj Vaskršnjoj Liturgiji, koju je služio episkop Raško-prizrenski i Kosovsko-metohijski Teodosije.

Vladika Teodosije je u besedi vernicima istakao važnost zajedničkog staranja i saradnje države i crkve na dobrobit naroda.

„Sve napore koje činimo, ne činimo sami kao Crkva i Eparhija, već potpomognuti našom državom i Vladom preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Zato je ovo i trenutak naše zajedničke radosti. I kada radimo, onda smo svi uključeni u onome što je dobro, a i kada proslavljamo i radujemo se i tada smo zajedno“, poručio je vladika Teodosije.

Liturgiji su prisustvovali i zamenik direktora Dušan Jovović i pomoćnik Dejan Pavićević, kao i general Miloje Zdravković, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Nakon Vaskršnje liturgije Petković je primio svetu tajnu pričešća u manastiru zajedno sa vernicima.

Drugog dana posete Kosovu i Metohiji, Petković će se danas, na Vaskršnje jutro, u porti crkve Pokrov Presvete Bogorodice u Babinom Mostu družiti sa decom, kojoj će podeliti Vaskršnja jaja.

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*