Petković: Nikada nećemo odustati od formiranja ZSO

BEOGRAD –

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da Beograd nikada neće odustati od formiranja ZSO, jer je Beograd sve svoje obaveze ispunio i dokazao da je kredibilan učesnik u dijalogu.

On je za današnju „Politiku“ rekao da ta apsurdna situacija mora da bude rešena u korist dijaloga i potpisanih sporazuma, ako je međunarodnoj zajednici stalo da dijalog bude nastavljen na ozbiljan i suštinski način.

petar, petkovic

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Upitan da prokomentariše kakva je budućnost dijaloga Petković je kazao da uz svu želju i spremnost Beograda da učestvuje u nastavku dijaloga ne možete, a da se ne zapitate kako da razgovarate sa nekim ko „baca pod noge sve prethodno postignute sporazume i ko se svom snagom zalaže za stvaranje velike Albanije“.

„Oni koji godinama podržavaju Prištinu trebalo bi malo više da porade na svojim štićenicima koji se ne rugaju samo Beogradu, već i briselu. Pregovaranje i sporazumevanj ima smisla samo ako učesnici u procesu poštuju dogovoreno i ako postoji minimum neophodnog poverenja“, zakljucio je Petković.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*