Petković: Ovde smo da se borimo za srpske interese

BRISEL – Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković izjavio je danas da je svaki put u Briselu atmosfera neprijatna, ali da je srpska delegacija tu da se bori za srpske interese na KIM, ali i za poštovanje i implementaciju svih dogovorenih sporazuma.

PETKOVIĆ U BRISELU: Ovde smo da se borimo za srpske interese, insistiramo na dijalogu

Kako je rekao, u naredna dva dana Beograd će insistirati na pet važnih tema – formiranju ZSO, nestalima, pravosuđu, energetici i slobodi kretanja i istakao da je Srbija uvek spremna za dijalog i da ima konstruktivan pristup

Petković je za Tanjug uoči početka tehničkog dijaloga sa Prištinom uz posredstvom specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka, rekao da su mir i stabilnost na KIM preko potrebni jer bez pomirenja srpskog i albanskog naroda nema mira i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu na čemu Srbija i insistira.

„Ako hoćemo da idemo napred, da se razvijamo u ekonomskom i svakom smislu, Beograd, Priština i sve države u regionu moraju da sarađuju. Zato je važno da razgovaramo u Briselu jer sve krupne i važne teme možemo da rešimo samo ovde u Briselu i zato insistiramo na dijalogu”, rekao je Petković.

 

 

 

Foto: Novosti

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*