“ PETRIJIN VENAC “ 9. DECEMBRA U SNP U NOVOM SADU

Novosadsaka premijera izvođenja komada „Petrijin venac“, u režiji Jane Maričić, po motivima istoimenog romana Dragoslava Mihailovića, odigraće se 9. DECEMBRA 2021, sa početkom od 20 časova na Velikoj sceni JOVAN ĐORĐEVIĆ, SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA. Adaptaciju teksta potpisuje rediteljka Jana Maričić zajedno sa Mirjanom Karanović koja ovom prilikom tumači lik Petrije. Za dizajn zvuka i obradu muzike zaslužan je Dejan Pejović.

Mirjana Karanović četrdeset godina kasnije vraća se ulozi Petrije u čijoj se „koži“ prvi put našla još kao studentkinja FDU u kultnom filmskom ostvarenju čiju režiju potpisuje Srđan Karanović. U fokusu dramske radnje je razvojni put žene iz unutrašnjosti u prilikama beskrupuloznih društvenih normi i ekstremnog oblika patrijarhata pod velom duševne skučenosti koji će na Velikoj sceni Teatra na Brdu biti predstavljen u formi monodrame. Otvara se pitanje: Kada će Petrijin venac zasigurno izgubiti epitet univerzalne priče o požaju žene u patrijarhalnom sistemu? Da li se taj trenutak bliži? Ko je Petrija danas?

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti on line, putem sajta i na blagajni  SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA.

Ukoliko ste zainteresovani za neke dodatne informacije, materijale ili kontakte sa akterima ili organizatorima, kontaktirajte nas na telefon 069 8668 013 ili mejl adresu zeljko.spens@gmail.com i miodragh@gmail.com.

 

 

 

 

                                

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*