Petrovca na Mlavi, sve ekipe na terenu; U Ivanjici ponovo nevreme

PETROVAC NA MLAVI –

Zbog velike količine padavina na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi proglašena je vanredna situacija, a trenutno je stabilno i sve ekipe su na terenu sa mehanizacijom, kažu za Tanjug u toj opštini.

video icon

Niko nije ugrožen i nema ljudskih žrtava.

EPA-EFE/Remko de Waal

Vanredno je u Dobrnju, Vošanovcu, Lopušniku, Bošnjaku, Tabanovcu, Busuru i Burovcu, a kako je rečeno u opštini, sanacija štete trajaće narednih 7-8 dana.

U većini ovih sela bujice su oštetile kolovoz, ali i kanale za odvod atmosferskih padavina.

Put Veliko Laole-Petrovac na Mlavi koji je tokom jučerašnjeg dana bio zatvoren za saobraćaj zbog izlivanja reke Busur, od jutros je prohodan, jer se voda povukla.

Za manje od 12 sati u opštini Petrovac na Mlavi pala su više od 123 litra kiše po metru kvadratnom.

U Ivanjici ponovo nevreme

Jaka kiša praćena grmljavinom ponovo je pogodila opštinu Ivanjica, a obilne padavine i bujični potoci pričinili su veliku štetu na već oštećenim putevima, dok je nekoliko putnih pravaca je neprohodno.

Ponovo su najviše pogođena golijska sela Gleđica i Vučak, a voda se izlila i na glavne gradske ulice.

„Jaka kiša je padala više od tri sata, šteta na putevima je ogromna, a mnoga domaćinstva su i danas odsečena od pristupnih puteva. Presek stanja znaćemo sutra kada komisija izađe na teren“, rekao je za Tanjug predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Juče je snažno nevreme praćeno gradom zahvatilo pola Golije i odnelo desetine kilometara puta i pričinilo ogromnu štetu na zasadima voća u selima Gleđice, Vučak, Erčege, Brakljevo, Međurečje, Kumenica.

Rekorder po proizvodnji šljiva, opština sa najviše stabala po glavi stanovnika- Blace, nakon nevremena postalo je rekorder po šteti koju je napravio grad. Opštinski organi procenjuju visinu štete, ali poljoprivrednici kažu da je uništen rod i za naredne od tri do četiri godine.

 

 

 

izvor  RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*