PETROVIĆ OBEĆAO POMOĆ GRAĐANIMA U NASELJU LEDINCI

 

Neasfaltirane ulice, neregulisana elektro-mreža i snabdijevanje gradskom vodom, samo su neki od neriješenih infrastrukturnih problema koji muče građane Novog naselja „Knez Ivo od Semberije“ u Mjesnoj zajednici „Ledinci“.

„Problem je i neuređen put. Tu je rupa na rupi. Strašno! Kanalizacija, voda… Sve su to naši problemi. Veliki novac smo kroz razne dadžbine dali kada smo pravili kuće, od 3,5 do 5 hiljada konvertibilnih maraka po domaćinstvu i plus renta na sve to! U početku nismo ni znali šta znači to plaćanje za gradsko uređenje zemljišta, a zapravo to je uvođenje rasvjete, asfaltiranje. Međutim, šest godina živim ovdje i ništa od toga još nije riješeno“, kaže stanovnik ovog naselja Goran Marković.

Njegov komšija Siniša Arsenović naglasio je potrebu da ovo naselje, koje je od centra grada udaljeno samo 1600 metara, dobije neophodnu infrastrukturu.
„Preko dva kilometra puta je neasfaltirano. Nekoliko ulica nema rasvjetu. Gradonačelnik je izrazio dobru volju da nam se izađe u susret i pomogne, tako da  očekujemo od nadležnih da riješimo ove probleme“, poručio je Arsenović.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović dogovorio je sa mještanima da Gradskoj upravi dostave dopis sa infrastrukturnim prioritetima, da bi se što prije krenulo u njihovu realizaciju.
„Iako je skupštinska većina amandmanima na budžet umanjila 600.000 konvertibilnih maraka  za unapređenje komunalne infrastrukture, potrudićemo se da ovi ljudi već u ovoj godini dobiju asfaltirane ulice i javnu rasvjetu, kao i bolju uslugu u vezi sa sakupljanjem komunalnog otpada“, istakao je Petrović.

On je dodao da je neophodno da se građanima  novac kojim su platili naknade i rente, vrati na ovaj način.

„Najbitnije je da se držimo dogovora sa građanima. Ako je to 100 metara asfalta, neka toliko bude i urađeno. Hoćemo da gradimo povjerenje, a ne da se slatkorječivo ispričamo i da se poslije toga ništa ne uradi. Želim da mi iz Gradske uprave ovdje dolazimo sa obrazom više puta godišnje i da iza nas ostanu rezultati“, poručio je Petrović.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*