Plenković: U Knin neće cela vlada, za Pelješki most svi pozvani

(EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS)

Predsednik vlade Andrej Plenković najavio je danas da na obeležavanju vojno-policijske akcije „Oluja”, koju Hrvatska slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti, u Kninu ove godine neće biti prisutni svi članovi Vlade, dok će za svečanost povodom spajanja Pelješkog mosta biti pozvani svi.

Ove godine u Kninu neće biti svi članovi Vlade, videćemo još. Prošle godine je bila jubilarna 25. godišnjica, bila je važna, nije nužno da svi članovi Vlade budu svake godine”, izjavio je Plenković na pitanje novinara hoće li na obeležavanje ove godine doći potpredsednik Vlade Boris Milošević, predstavnik srpske nacionalne manjine, prenosi Hina.

Vezano za spajanje Pelješkog mosta, premijer je naglasio da je reč o važnom strateškom projektu oko kojeg treba svi da se okupe i da nije važno ko je prvi inicirao njegovu izgradnju, a da će Hrvatska time rešiti pitanje staro više od 300 godina, navodi Tanjug.

Plenković je govorio i o situaciji u BiH i poručio da je Hrvatska za stabilnu i funkcionalnu BiH u kojoj se sva tri naroda dobro osećaju i da će raditi sve kako bi joj se pomoglo na evropskom i transatlantskom putu.

„Mi smo za celovitu BiH bez ikakvih i najmanjih naznaka o odcepljenju, a u ovom konkretnom slucaju govorim o Republici Srpskoj, naglasio je hrvatski premijer.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*