Počela 11. nacionalna konferencija Evropskog parlamenta mladih Srbije

U periodu od 4. do 9. jula, u Novom Sadu održava se 11. Nacionalna konferencija Evropskog parlamenta mladih Srbije. Na otvaranju konferencije u Gradskoj kući prisutne paneliste, učesnike i organizatore pozdravio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

„Drago mi je što je naš grad domaćin 11. Nacionalne konferencije Evropskog parlamenta mladih Srbije, koja okuplja preko 150 učesnika iz cele Evrope. Grad radi na unapređenju društvenog položaja mladih i na stvaranju uslova za ostvarivanje njihovih potreba. Ove godine raspisujemo konkurs za novi Lokalni akcioni plan politike za mlade i imamo odličnu saradnju sa mnogobrojnim organizacijama koje se bave neformalnim obrazovanjem mladih. Siguran sam da ćemo zajedno, aktivnim učešćem, kroz konkretne programe pokrenuti i osnažiti omladinske inicijative kako bismo u punom sjaju dočekali 2019. godinu i opravdali titulu Omladinske prestonice Evrope“ – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Konferenciju organizuje Evropski parlament Srbije, nevladina, neprofitna, volonterska organizacija koja je deo je šire mreže Evropskog parlamenta mladih sa sedištem u Berlinu i koja se bavi neformalnim obrazovanjem mladih, pre svega srednjoškolaca i studenata kroz organizovanje konferencija, radionica i seminara. Koncept 11. Nacionalne konferencije Evropskog parlamenta mladih Srbije zasniva se na radioničarskom radu uz plenarnu sednicu koja će biti održana poslednjeg dana.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*