POČELA „DEČIJA NEDELJA“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović otvorio je manifestaciju „Dečija nedelja“ koja traje do 7. oktobra 2018. godine. Manifestaciju organizuje Udruženje „Život kao inspiracija“ uz podršku Grada Novog Sada.

„Prva nedelja oktobra tradicionalno je posvećena „Dečijoj nedelji“, manifestaciji koja se obeležava u celom svetu, pa tako i u svim većim gradovima Srbije. Slogan ovogodišnje manifestacije „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“, jasno i nedvosmisleno upućuje na osnovni motiv manifestacije. Cilj manifestacije da što veći broj dece afirmiše svoje talente kroz sport, muziku i mnoge druge aktivnosti, da kroz druženje uče, rastu, razvijaju se stvarajući nova prijateljstva. Grad Novi Sad će nastaviti da podržava ovu manifestaiju i u buduće“ – rekao je Aleksanadr Petrović poželevši svoj deci da im ova  nedelja protekne u lepoj atmosferi i ostane u dugom sećanju.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnogobrojni gosti, deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu horova „Do re mi“,  „Bajićevi slavuji“, „Družiciranje“ i „Instrumental“. Hor OŠ „Petefi Šandor“ i hor učenika Doma u Veterniku sa udruženjem „Hendi“ takođe su uveličali otvaranje manifestacije.

Brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, berza knjiga i radionice su organizovane tokom trajanja manifestacije, a program je dostupan na sajtu Grada www.novisad.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*