Počela izgradnja fabrike za preradu povrća

Polaganjem kamena temeljca danas je u Gospođincima, u opštini Žabalj, započela izgradnja novog pogona za preradu povrća nemačke kompanije „Mamminger conserven“, u vrednosti 2,5 miliona evra, čime će se steći uslovi za zapošljavanje oko 300 radnika.


Podsećajući da je od početka marta u pokrajini otvoren „Continental“ u Novom Sadu, i položen kamen temeljac za izgradnju fabrike „Essex Europe“ u Zrenjaninu, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da će i sa izgradnjom ove fabrike u Gospođincima, na taj način u pokrajini biti obezbeđena nova radna mesta.

„Samo nove fabrike i nova radna mesta, u svim sredinama obezbediće ravnomeran razvoj i motivisati ljude da ostanu u svojim lokalnim sredinama, i da ne razmišljaju o odlasku iz njih. I to je cilj kojem je Pokrajinska vlada na čijem sam čelu u potpunosti posvećena,“ rekao je predsednik Mirović i najavio otvaranje dve nove fabrike u Subotici.

Osnovna delatnost ove nemačke kompanije je prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 200 kooperanata u pokrajini i južnoj Srbiji.

Godišnje otkupe oko 15.000 tona krastavaca. Jedna trećina prerađivaće se u novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima, naselju koje je poznato po povrtarskoj proizvodnji.
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se na poslovnoj odluci nemačke kompanije koja je odlučila da investira u Srbiji i AP Vojvodinu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*