Počela izgradnja kineske fabrike pneumatika “Šandong Linglong Tajr” u Zrenjaninu

Polaganjem kamena temeljca, počela je izgradnja nove kineske fabrike pneumatika “Šandong Linglong Tajr” u Zrenjaninu. Kamen temeljac je položio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Događaju su prisustvovali potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo i drugi zvaničnici Republike Srbije i Grada Zrenjanina.

Najveća grinfild investicija u Srbiji i najveća privredna investicija u Zrenjaninu, vredna skoro milijardu dolara, obezbediće posao za najmanje 1200 radnika.

U proizvodnom pogonu na više od 70 hektara, koji će poslovati pod zvaničnim nazivom “Linglong Internešnel Evropa” d.o.o. Zrenjanin, proizvodiće se radijalni pneumatici visokih performansi za putnička vozila, kamione i autobuse, poljoprivredni pneumatici, kao i pneumatici za korišćenje izvantrasiranih puteva.

Izgradnja ove fabrike u Zrenjaninu, doprineće promeni ekonomske strukture ne samo Grada Zrenjanina, već i celog Banata. Očekuje se da će uz kompaniju “Linglong” biti prisutna još najmanje dva velika kooperanta, čija najavljena ulaganja takođe prevazilaze sto miliona dolara. Planira se i da transport velikih količina proizvoda iz Zrenjanina ka zapadnoevropskim destinacijama bude realizovan novim auto-putem do Beograda i brzom saobraćajnicom do Novog Sada.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnika Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade, Grada Zrenjaninai menandzmenta kompanije.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*