Počela izgradnja leve trake obilaznice oko Beograda

Na obilaznici oko Beograda, kineski i azerbejdžanski izvođači su, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, započeli radove na izgradnji nedostajuće leve trake auto-puta – od mosta na Savi kod Ostružnice do tunela Straževica, i obe trake do Bubanj Potoka.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je obilaznica oko Beograda veoma važna za dobijanje „trke“ sa Rumunijom i Bugarskom za preuzimanje putnika koji idu za Grčku ili Tursku.

Vučić je, posle obilaska radova na obilaznici oko Beograda, izrazio uverenje da će i najveći deo robnog transporta, kamionima, ići preko naše zemlje kada završimo ovaj put.

„Ta ‘trka’ je veoma bitna i zato je važno da završite radove pre vremena“, poručio je Vučić.

Zahvalio se kineskim i azerbejdžanskim kompanijama koje zajednički rade na ovom projektu, istakavši da je ovo važna stvar za našu zemlju. Naglasio je da je od ogromnog značaja za našu zemlju svaki izgrađeni kilometar, posebno obilaznice.

Obilaznica, prema njegovim rečima, olakšaće život žiteljima Rakovice, Čukarice, Voždovca, Grocke, a značajna je i za južni Banat.

„Tih 19,5 kilometara su od izuzuetnog značaja za nas, jer time izbegavamo gužve i haos kroz Novi Beograd, Zemun, preko Gazele i drugih naših mostova, a posebno kroz vožovdačke opštine“, objasnio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da će do kraja godine suštinski biti gotov od Obrenovca do Čačka, da ćemo obilaznicu imati 2021. godine, do kraja godine takođe i Grdelicu, pa auto-put do Bugarske…

Srbija će imati najviše auto-puteva u regionu, sem Grčke koja je i veća i dobija veliki novac iz EU, dok mi sve gradimo sami, svojim novcem zahvaljujući reformama i pametnoj poltici koju smo vodili, rekao je Vučić.

Dodao je da se radi i na tome kako će se finasirati Moravski koridor, pa će se raditi i na putevima Požega–Višegrad i Požega – crnogorska granica, zatim brže saobraćajnice Ruma–Šabac, od Pupinovog mosta dalje ka Zrenjaninu…

Uputio je zahvalnost predsedniku i premijeru Kine, Si Đinpingu i Li Kećijangu, kao i ambasadoru te zemlje u Srbiji Li Mančangu, uz reči da će u Srbiji imati uvek iskrenog prijatelja, a takođe je uputio reči zahvalnosti i predsedniku Azerbejdžana Ilhanu Alijevu, zemlje čija preduzeća takođe učestvuju u izgradnji puteva u Srbiji.
Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*