Počela manifestacija „KULTURNO LETO“ u Rumenki

U organizaciji Kulturnog centra „Rumenka“, po prvi put održava se manifestacija „Kulturno leto“. Svečanom otvaranju manifestacije koja nastavlja tradiciju obeležavanja Petrovdana i to širim kulturnim kontekstom, prisustvovao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

„Veoma mi je drago što novoosnovani Kulturni centar „Rumenka“ na pravi način utiče na kulturni život stanovnika ovog mesta. Program manifestacije je bogat, namenjen svim uzrasnim kategorijama i podrazumeva učešće mnogobrojne dece iz Rumenke koja su aktivna tokom čitave godine i koja su na ovoj manifestaciji dobila priliku da se na pravi način predstave. Siguran sam da će građani i gosti ovog mesta u velikom broju uživati u današnjem programu i da će „Kulturno leto“ postati tradicionalna manifestacija koja se sa nestrpljenjem iščekuje“ – izjavio je Dalibor Rožić.

Prema rečima organizatora manifestacijom „Kulturno leto“ promoviše se specifičnost tradicije multikulturnog lokaliteta, a publici se nude kulturni i zabavni sadržaji namenjeni svim uzrasnim kategorijama. U okviru manifestacije publika može da uživa u izvođenju dečijih predstava, monodrame „Tražim muža“, nastupu muzičkih grupa „Spid“ i „Amadeus“, nastupu KUD-a „Sloboda“, hora Predškolske ustanove „Veseli patuljci“, kao i nastupima dece iz dramske, recitatorske sekcije i sekcije multikulturalne narodne tradicije, koje KC „Rumenka“ tokom godine kontinuirano sprovodi.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*