POČELA MANIFESTACIJA „SUNČANA JESEN ŽIVOTA“

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković prisustvovala je otvaranju manifestacije „Sunčana jesen života“ koja se tradicionalno održava povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starih osoba. Manifestaciju organizuje Gerontološki centar „Novi Sad“ uz podršku Grada Novog Sada.
-Grad kontinuirano radi na unapređivanju sistema usluga za starije osobe i sprovodi razne mere kako bi im ulepšao i olakšao penzionerske dane. Plaćen odlazak u banje i letovališta, povlastice u javnom prevozu, finansiranje Klubova za penzinere predstavljaju samo neke od njih, a za ovu manifestaciju u 2019. godini izdvojeno je 950 000 dinara- rekla je Ljiljana Koković.
Ona je takođe dodala da će ceo mesec i ove godine proteći u znaku dodatne brige i pažnje za naše najstarije sugrađane.
-Organizovanjem brojnih programa i aktivnosti namenjenih starijim osobama želimo da postignemo naš osnovni cilj, a to je stvaranje što kvalitetnijeg životnog ambijenta za njih- naglasila je Ljiljana Koković.
U okviru manifestacije „Sunčana jesen života“ tokom oktobra u domovima i klubovima za  penzionere biće organizovani raznovrsni kulturni, sportski, zabavni i rekreativni sadržaji prilagođeni potrebama starijih lica. U njihovoj realizaciji, pored članova klubova angažovani su socijalni radnici, medicinske sestre i domaćice klubova. U ovim aktivnostima učestvovaće nekoliko hiljada starijih građana Novog Sada, kao i deca iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ i  učenici osnovnih škola.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*