Počela montaža novih podzemnih kontejnera

Podgorica – Kako bi se efikasnije prikupljao komunalni otpad, poboljšala higijena i izgled Podgorice, počela je montaža nove grupe podzemnih kontejnera. Pripremni radovi na montaži prve isporuke od 10 podzemnih kontejnera započeti su na lokacijama koje su prethodno ispitane i utvrđeno je da na istima nema podzemnih instalacija, što je preduslov za određivanje lokacije.

Ukupna vrednost nabavke 20 podzemnih kontejnera iznosi 79.860,00 eura, a sredstva za nabavku su opredijeljena u budžetu Glavnog grada za ovu godinu.

Lokacije na kojima će biti montirano prvih 10 podzemnih kontejnera su sledeće: po 2 kontejnera u Bulevaru Ivana Crnojevića br. 58 i u blizini raskrsnice Nove Dalmatinske i Vlada Ćetkovića, po 1 kontejner u Ulicama Bratstva i jedinstva br. 9, Nikca od Rovina-uz ogradu OŠ Sutjeska, Vasa Raičkovića ispred br. 18, Meše Selimovića preko puta br. 16, Princeze Ksenije br. 9 i br. 1.

Završetak montaže prve grupe kontejnera planiran je do kraja nedjelje, a nakon isporuke preostalih 10 podzemnih kontejnera, do kraja meseca će biti završeni kompletni radovi montaže i svih 20 novih podzemnih kontejnera biće stavljeni u funkciju.

Prilikom odabira uzimali smo u obzir one lokacije na kojima se trenutno pražnjenje kontejnera vrši više puta u toku dana i gde je, i pored čestog pražnjenja, primetna pojava odlaganja otpada oko kontejnera.

Zato smatramo da će podzemni kontejneri, na ovim lokacijama, biti odgovarajuća zamena za metalne kontejnere, koji će biti povučeni po okončanju kompletnih radova.

Po okončanju radova na prostoru grada će biti ukupno 92 podzemna kontejnera.

Podzemni kontejneri se prazne svakodnevno, a poslovi se obavljaju uz angažovanje dva specijalna vozila sa kranom, namjenski obezbeđena za pražnjenje podzemnih kontejnera.

Izvor: Glavni grad Podgorica

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*