Počele onlajn konsultacije dela opozicije i evroposlanika

BEOGRAD –

U sedištu Delegacije Evropske unije u Beogradu počele su onlajn konsultacije dela opozicije okupljene oko SSP Dragana Đilasa sa evroparlamentarcima u okviru međustranačkog dijaloga za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji.

Na sastanak su došli predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

U onlajn konsultacijama koje su počele oko 9:30 časova učestvuju evroposlanici Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, a predviđeno je da sastanak traje oko dva sata.

serbia, eu, flag

europa.rs

Đilas je ranije saopštio da će njegova poruka biti jasna, da nema i neće biti trgovine i pogađanja sa režimom oko prava građana da slobodno izaberu vlast na svim nivoima uz istinito informisanje, bez pritisaka, ucenjivanja birača i izbornih zloupotreba.

Grbović je ranije za Tanjug rekao da očekuje da dijalog bude ozbiljan, daleko ozbiljniji nego što je bio pre dve godine te da su oni fokusirani isključivo na ishod dijaloga koji mora da omogući normalne uslove za političko delovanje ne samo u toku kampanje već 365 dana godišnje.

Grbović je rekao i da su problemi poznati kao i da sporazum može da se postigne ako postoji politička volja kako sa strane vlasti tako i sa strane posrednika iz EU.

U toku dana u sedište Delegacije EU treba na konsultacije da dođu i predstavnici grupacije od 11 stranaka, među kojima su SDS Borisa Tadića i Nova stranka.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*