POČELI JUBILARNI DESETI “DANI BRAZILA“ U NOVOM SADU

 Uz brazilske ritmove i razigranu atmosferu u kulturnoj stanici “Eđšeg“ otvoreni su 10. “Dani Brazila“ koji će trajati do 25. avgusta u Novom Sadu. Tom prilikom predstavljeni su ovogodišnji programi samba, kapoera i plesnih radionica, a o svojim nastupima govorili su gosti iz Brazila, ali i ljudi iz domaće škole sambe. Prisutnima na otvaranju obratili su se ambasador Savezne Republike Brazil u Srbiji Eduardo Botelho Barbosa, umetnički direktor “Dana Brazila 2019“ Vojislav Voja Malešev i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.
– “Dani Brazila“ već predstavljaju tradicionalnu manifestaciju u Novom Sadu i uvek je veliko zadovoljstvo kada uživamo u predstavljanju tako egzotične i zanimljive kulture. Ovaj događaj ima veliku popularnost i doprinosi, kako kulturi Novog Sada, koji neguje različitost kao vrhunsku vrednost, tako i turizmu. Drago mi je što je i ove godine ta manifestacija uspešno organizovana, i to saradnjom pojedinaca, organizacija i ustanova čija sinergija uvek daje najbolje rezultate – naglasio je Dalibor Rožić.
Kako se moglo čuti od organizatora, najveća zvezda Festivala biće jedan od najpopularnijih DJ-eva i producenata brazilske drum’n’bass scene DJ Patife. Pored njega nastupiće i Bloco Clandestiono i Tropicana Samba Show iz Moskve, Banda Berimbau iz Trsta i domaćini – novosadska škola sambe Bateria Sambansa. Tradicionalno, poslednji dan festivala, obeležiće najveća karnevalska povorka do sada u centru Novog Sada. Program i radionice u okviru Dana Brazila biće održane na  više lokacija u gradu, a neke od njih su Petrovaradinska tvrđava, novosadska plaža Štrand, Letnji bioskop Kulturnog centra Novog Sada i kulturna stanica Eđšeg. Sve radionice za početnike i veći deo festivalskog programa biće besplatni za Novosađane i njihove goste, zahvaljujući Gradu Novom Sadu koji je jedan od onih koji su prepoznali značaj manifestacije.
   Dani Brazila_FOTO_N_Jovanovic
10. Novosadski samba karneval “Dani Brazila“ organizuje Udruženje građana Artkor u saradnji sa Udruženjem poštovalaca brazilske muzike i kulture Sambansa, Sportskim udruženjem Capoeira Senzala i Plesnim udruženjem Sambalkinhas iz Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, Gradske uprave za privredu, ambasade Brazila, Turističke organizacije Grada Novog Sada, i uz pomoć partnera – kulturne stanice “Eđšeg“, Omladinske prestonice Evrope 2019. godine – OPENS, Kulturnog centra Grada Novog Sada i JP “Gradsko zelenilo“.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*