Počelo postavljanje tartan podloge na terenu u Aleksandrovu

Na košarkaškom terenu „Bratstvo“ u Mesnoj zajednici Aleksandrovo, danas su počeli radovi na postavljanju tartan podloge, koji bi trebalo da budu završeni u naredna tri dana.

Danas se postavlja osnovni sloj gume u debljini od 12 milimetara, a sutradan će biti postavljen zaštitni habajući sloj u debljini od jednog milimetra. Od ponedeljka će se iscrtavati linije, nakon čega će moći i da se odigra prvi basket na ovom terenu. U narednom periodu biće postavljen i novi mobilijar, odnosno klupe, kante i stolovi, kao i pojačanje rasvete iznad terena – kaže Ognjen Golubović, ispred Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, dodajući da vrednost radova iznosi oko 1,3 miliona dinara.

Ovaj košarkaški teren, dom je velikog broja sportista, rekreativaca, ljubitelja basketa i košarke svih generacija, kao i domaćin turnira „Basketica Aleksandrovo“, kojeg stanovnici ovog naselja organizuju tokom avgusta. Ipak, zbog stanja u kojem se teren nalazio, turnir je izostao prošle godine.

Mladi iz MZ Aleksandrovo više puta su apelovali na nadležne da im pomognu u sređivanju terena, kao i da postave tartan podlogu, što je konačno došlo na red ovog leta.

Trebalo je vremena, jer je postojao dinamički plan i tempom smo želeli da radimo. Prioritet je bila izgradnja novog terena u dvorištu OŠ „Jovan Mikić“ zbog velikog broja đaka, nakon čega je prioritet bio da se tartan podloga postavi u dvorištu sportskih terena u Prvomajskoj ulici. Još tada sam rekao da je sledeća destinacija teren u Aleksandrovu, a danas mi je veoma drago što mogu da kažem da su radovi u toku – objašnjava Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu – U Aleksandrovu se oduvek igrala dobra košarka i mislim da smo ovim radovima stvorili lepe preduslove da se ponovo organizuje turnir, koji okuplja mnogo basket ekipa, te da ćemo ove godine imati prilike da gledamo kvalitetan basket i košarku. Ovo je još jedno ispunjeno obećanje od strane lokalne samouprave, kada je u pitanju izgradnja sportske infrastrukure, što subotički sportisti rezultatima koje postižu svakako zaslužuju.

Izvor: Subotica.com

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*