Počelo suđenje Miladinu Kovačeviću; optužen za zlostavljanje

BEOGRAD: U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje Miladinu Kovačeviću povodom optužbi da je bio nasilan prema Tini T. (26) 16. septembra 2020. godine u Beogradu.
pravda
Foto: pixabay.com

Na početku suđenja Kovačević se izjasnio da nije kriv po optužbama tužilaštva koje ga tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje na štetu Tine T, ali će detaljnu odbranu izneti u nastavku suđenja, koje je zakazano za 8. decembar.

Na današnjem suđenju Kovačevićev branilac Ivan Gvozdenac je u uvodnom izlaganju predložio sudiji da sasluša nekoliko svedoka, uključujući i konobare iz lokala u kojem je ranije te večeri bila Tina T. i prema sopstvenom svedočenju, ispijala koktele.

Gvozdenac je danas sudu dostavio i poruke koje su Kovačević i Tina pre incidenta razmenjivali, a iz kojih proizlazi da je ona tražila da imaju grube seksualne odnose i da je povređuje, preneli su mediji.

Advokat je sudu dostavio i sliku oštećenih ulaznih vrata Miladinovog stana, koja je navodno oštetila Tina T., pokušavajući da natera Kovačevića da je pusti u stan. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Kovačevića osudi na kaznu zatvora od godinu dana.

Kovačević je ranije na saslušanju u tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

Kaznu zatvora od dve godine i tri meseca je već ranije odslužio.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*