POČEO PETI RAZGOVOR OPOZICIJE I VLASTI Na FPN danas o biračkim spiskovima i izbornoj administraciji

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu danas se održava peti razgovor vlasti i opozicije, u okviru Dijaloga 2020, i biće posvećen problemima biračkog spiska i izborne administracije.

Na sastanak su stigli predstavnici vladajuće većine, Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović iz SNS, Đorđe Milićević iz SPS, kao i Branimir Jovanović iz SDPS.

Takođe, na razgovor su došli i Petar Miletić i Pavle Grbović iz PSG, Rade Veljanovski iz Građanskog demokratskog foruma, Đorđo Žujović iz LDP-a, Aleksandar Marton iz LSV-, predstavnici Stranke moderne Srbije i SDA Sandžaka.

                                                 BETA

Ni ovog puta sastanku ne prisustvuju predstavnici Saveza za Srbiju, u skladu sa ranijom odlukom o bojkotu izbora.

Ni danas nema predstavnika Demokratske stranke Srbije (DS S), koja, inače, neće bojkotovati izbore, ali nije prisustvovala prethodnom sastanku, 5. septembra.

Na skupu su i izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević, medijator dijaloga, kao i predstavnici Crte, Transparentnosti Nemanja Nenadić, Cesida Bojan Klačar.

Do sada su, pored uvodnog sastanka, organizovana tri tematska panela – o finansiranju izbornih kampanja i medijima u izbornom procesu.

U pozivu koji su dobile političke stranke za današnji sastanak, navodi se da će biti posvećen oblasti za koju je „moguće naći zadovoljavajuća trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora“.

Organizatori su istakli da je pouzdan birački spisak i integritet administracije od ključne važnosti za obezbeđivanje prava građana na fer i slobodne izbore.

Fakultet političkih nauka u Beogradu i Fondacija za otvoreno društvo organizuju seriju okruglih stolova povodom parlamentarnih i lokalnih izbora koji bi trebalo da se održe na proleće 2020. godine.

Prethodnom sastanku, prošle sedmice, nisu prisustvovali predstavnici Saveza za Srbiju i DSS.

Prethodnom sastanku, prošle sedmice, nisu prisustvovali predstavnici Saveza za Srbiju i DSS.

IZVOR:BLIC

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*