Početak rada Fondacije „Privrednik“ u Republici Srpskoj

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, obratio se danas u Banja Luci, na svečanoj akademiji povodom početka rada Fondacije „Privrednik“ u Republici Srpskoj. On je tom prilikom istakao da Fondacija „Privrednik“ reafirmiše prave vrednosti – znanje, učenje, marljivost, rad, pomaganje onima kojima je pomoć potrebna, kao i delovanje u opštim ciljevima.

„To je ono što je decenijama bilo zapostavljeno u našem narodu i reafirmacija tih ciljeva jeste prava stvar“, kazao je Milićević i naglasio da svako zdravo društvo mora da se razvija upravo na tim vrednostima.

On je dodao i da Pokrajinska vlada u svom radu i delovanju podržava i afirmiše te vrednosti.

„Verujem da ovo što „Privrednik“ uveliko radi, i što će od danas raditi i u Srpskoj, jeste ono što je potrebno za dodatni i brži razvoj društva. Kada pomažete da se mladi i talentovani ljudi iškoluju i steknu vrhunska znanja, mladi koji će biti elita jednog naroda, elita na zdravim osnovama – to je pravi patriotizam“, naglasio je Milićević.

Potpredsednik Pokrajinske vlade je još dodao da je saradnja Srbije i Srpske izuzetna, posebno u proteklih nekoliko godina.

„AP Vojvodina ima potpisan sporazum o saradnji sa Srpskom i jedna od glavnih tema, jeste privredna razmena, ali i razmena znanja, novih tehnologija, saradnja u oblasti kulture, zdravstva i drugih oblasti društvenog života“, kazao je Milićević i dodao da ta saradnja funkcioniše na izvanredan način.

U svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije Nikola Selaković je kazao da formiranjem Fondacije „Privrednik“, Republika Srpska ispravlja nepravdu i čini veliku stvar za naš rod.

„Srbija će to znati da podrži, ojača i da bude deo toga“, naveo je Selaković.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je naglasio da uloga „Privrednika“ nije samo da pomogne da se talentovana deca i školuju, već ima značaj u očuvanju jedinstava srpskog naroda.

Na svečanosti su se obratili i Jovo Radić, upravitelj Srpskog privrednog društva, Fondacije „Privrednik“ Novi Sad i Goran Račić, predsednik Fondacije „Privrednik“ u Republici Srpskoj

Fondaciju „Privrednik“ u Republici Srpskoj formirale su Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Banja Luka, zajedno sa Akademijom nauka Republike Srpske i univerzitetima u Banja Luci i Istočnom Sarajevu.

Izvor: RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*