Počinje izgradnja vodovoda za više delove Česme

Banja Luka – Rešavanje višedecenijskog problema nedostatka vode u višim delovima naselja Česma, koje posljednjih godina beleže intenzivno naseljavanje novog stanovništva, započeće krajem ovog meseca, nakon što je ovih dana izabran izvođač radova.

Radi se o prvoj fazi ovog projekta, koji bi u konačnici trebao dovesti do toga da svi delovi Česme imaju normalno vodosnabdevanje.

Prema podacima Odeljenja za javne nabavke, izgradnja prve faze ovog projekta, vrijedna 534.700 KM, biće poverena laktaškoj „Niskogradnji“.

Za početak rešavanja problema vodosnabdevanja stanovnika Česme, planirana je izgradnja sistema koji bi snabdevao potrošače do 400 metara nadmorske visine.

„Prva faza u izradi ovog sistema je izgradnja rezervoara kapaciteta 500 kubnih metara u četvrtoj visinskoj zoni“ – naveli su iz Odeljenja za komunalne poslove.

U narednoj fazi, odnosno tokom iduće godine, nakon izgradnje elemenata primarne sledi izgradnja sekundarne mreže vodosnadbevanja i rešavanje problema za korisnike mreže u trećoj i četvrtoj visinskoj zoni.

Inače, u naselju Česma je omogućeno vodosnabdevanje potrošača koji pripadaju prvoj i drugoj zoni vodosnabdevanja, ali ne i viših delova odnosno treće i četvrte zone.

Zbog toga je Gradska uprava intenzivirala aktivnosti na rešavanju ovog problema, koji meštane ovih delova naselja muči godinama.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*