Počinje Klasik fest u Pančevu

PANČEVO –

U Pančevu će na više lokacija od 10. do 13. juna biti održan deseti Međunarodni festival klasične kamerne muzike na kome će nastupiti i violinista svetskog renomea Stefan Milenković.

Ovogodišnji festival slavi dva jubileja, deset godina festivala i 250. rođendan Ludviga van Betovena, a otvoriće ga Betovenova Prva simfonija.

stefan, milenkovic

Izvor: Tanjug (Tara Radovanović)

Time će se, ističe umetnički direktor festivala Ognjen Popović, ukazati zahvalnost jednom od najvećih muzičkih genija.

„Betoven je jedan od najvećih kompozitora ikada i mislim da smo izabrali dve njegove vrlo reprezentativne kompozicije – Prvu simfoniju koja će biti izvedena na otvaranju festivala i njegov septet koji će publika imati priliku da čuje narednog dana, a koji je jedno od najvećih remek dela klasične kamerne muzike“, rekao je Popović.

Između ostalog, naveo je da će poslednje veče festivala biti održan simfo-rok koncert.

Jubilej od deset godina festivala i prazničnu atmosferu upotpuniće svetski poznati violinista Stefan Milenković koji će nastupiti na dva koncerta.

Milenković je istakao da je program festivala veoma atraktivan i kreativan.

„Uvek je lepo da ljudi dobiju energiju, ali i da to na neki način bude edukativno jer i ja lično ne mogu da kažem da sam na koncertima na koje sam išao unapred znao svako delo koje se izvodi tako da je lepo da se upozna nešto novo“, rekao je Milenković.

Deseti Klasik fest biće održan u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, a pored Stefana Milenkovića publika će uživati i u nastupima Lidije Bizjak, Boštjana Lipovšeka i mnogih drugih.

Ovogodišnji koncerti biće održani u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog, Dvorani Kulturnog centra Pančeva i Narodnom muzeju Pančevo.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*