Počinje „Kreativni avgust“: Radionice za decu i mlade

Banja Luka – Udruženje građana „Zdravo da ste“ i ove godine realizuje manifestaciju “Kreativni avgust”, koja će biti održana od 06 do 26. avgusta, svakim danom, osim nedelje, na obali iza Sportske dvorane „Obilićevo“ u terminu od 18 do 20 časova.

Kako su saopštitli, cilj manifestacije je povećati učešće i angažovanost dece i mladih u društvenom životu kroz organizovanje različitih radionica usmerenih na promociju pozitivnih vrednosti i kreativnog izražaja. Manifestacija je namenjena deci i mladima sa idejom da svoje slobodno vrijeme tokom raspusta provedu na kreativan i zanimljiv način, stičući nove veštine i razvijajući lične talente.

U periodu od 06. do 12. avgusta deca i mladi imaće priliku da se upoznaju sa radom udruženja i neformalnih grupa koje deluju na području grada. Planirane aktivnosti za navedeni periodu su: kapuera (SU Kapuera BL), ritmička gimnastika (Alegro), školica sporta i rolanja (Bodi Tjun Kids), robotika (Robo Kids), bolnica za bubamare (Samsik), Moj instrument, Plavi telefon (UG „Nova Generacija“), otvoreni jam session (Obrazovna inicijativa).

Od 13. do 26. avgusta program će biti nastavljen realizacijom sledećih sadržaja: slikarstvo za decu i mlade, moderni ples, rukotvorine, strip crtanje, škola gitare, brejk dens, udaraljke, igraonica za decu, sport, Hemofarm savjetnik, koncert dječije pjesme – Latif Močević.

„Sve radionice u okviru Kreativnog avgusta su besplatne, a pobrinuli smo se i za radni materijal“, zaključili su organizatori.

„Kreativni avgust“, koji se ove godine održava 14. put zaredom, podržao je Grad Banja Luka.

U slučaju kiše, radionice će se održavati u prostorijama omladinskog centra „Zdravo da ste“ (baraka pored Gradskog mosta).

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*