Počinje Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

SUBOTICA –

Na sceni Dečjeg pozorišta u Subotici, 22. septembra u 18 sati i 30 minuta, počinje 26. izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za decu.

Na ceremoniji svečanog otvaranja najstarijoj srpskoj glumici Branki Veselinović i piscu Ranku Risojeviću biće uručene nagrade „Mali princ“ za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu.

                                                 RTV

Iste večeri, Pozorište mladih iz Novog Sada igraće „Na vukovom tragu“, prvu od ukupno 14 predstava u takmičarskom programu koje su odabrane u velikoj konkurenciji.

„Bilo je više od stotinu prijavljenih predstava iz celog sveta. Iz Brazila, Čilea i Meksika prijavljeno je nekoliko predstava, zatim iz Tunisa, Kine, Južne Koreje, Rusije, Belgije, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Poljske, Belorusije, Španije, Italije, Grčke, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije“, izjavio je Zoran Đerić, direktor i selektor Međunarodnog festival pozorišta za decu u Subotici.

Pored Dečjeg i scene „Jadran“ Narodnog pozorišta, mališani će moći da uživaju u predstavama koje će biti igrane i u Pozorištu „Deže Kostolanji“, ali i na ulicama i trgovima Subotice.

„Na gradskom trgu će, kao i ranijih godina, biti postavljena bina gde će, tokom četiri dana, nastupati i obdaništa, osnovne škole, razne plesne i kulturno-umetničke grupe tako da će i gradski trg biti mesto okupljanja i uživanja najmlađih, ali i starijih“, kaže Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta, izvršnog producenta Međunarodnog festival pozorišta za decu.

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici jedan je od najvažnijih u regionu, koji više od četvrt veka okuplja stvaraoce iz celog sveta koji su svoj rad posvetili najmlađima, a njegovo 26. izdanje traje do 27. septembra.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*