Počinje naplata putarine na istočnom kraku Koridora 10

Naplata putarine na istočnom kraku Koridora 10 kod Dimitrovgrada počeće 1. januara.

Kako pišu „Novosti“, pošto će biti uveden otovren sistem naplate, taksu za prolaz novim deonicama od 190 dinara plaćaće samo vozači automobila koji idu za Bugarsku i koji iz nje dolaze, jer se rampa nalazi u neposrednoj blizini granice. Prolaz za kombi vozila će biti 280 dinara, dok će autobusi plaćati 560, a kamioni 1.120 dinara.

Stanovnici Pirota, Dimitrovgrada i ostalih mesta na trasi još nekoliko meseci će moći da se voze novom saobraćajnicom besplatno, dok se ne postave bočne naplatne rampe.

„Ovakav režim naplate putarine će biti na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku Koridora 10, kada će se stvoriti uslovi za uspostavljanje zatvorenog sistema naplate putarine i na ovoj deonici. Na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“ ima ukupno osam saobraćajnih kanala, a na njoj će biti angažovano 37 radnika.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dug je oko 86,9 kilometara. Sa završetkom obilaznice, koja se ovih dana privodi kraju, do kompletiranja ove trase preostaju još radovi na oko osam kilometara na deonici od Staničenja do Pirota, kao i oko 12 kilometara od tunela Bancarevo do Crvene Reke.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*