Počinje priprema brend-strategije Grada Bijeljina

Bijeljina će biti prvi Grad u Republici Srpskoj koji će dobiti Brendstrategiju najavljeno je danas u Gradskoj upravi, nakon potpisivanja ugovora o izradi ovog strateškog dokumenta.
Ugovor su potpisali direktor beogradske Visoke škole modernog biznisa prof. dr Čedomir Ljubojević, koja će raditi na projektu „Bijeljina kao brend“ i direktor Turističke oranizacije Grada Bijeljina Radosav Đokić.
– Projekat Bijeljina kao brend“ obuhvata nekoliko faza. Prva faza je obuka i formiranje projektnog tima od 20 članova koga čine  predstavnici javnih ustanova, kulturnih inistitucija, biznis zajednice i nevladinog sektora iz Bijeljine, nakon čega slijedi istraživanje koje treba da pokaže koje su specifičnosti Bijeljine i po čemu je prepoznatljiva. Istraživanjem će biti obuhvaćene tri ciljne grupe –stanovništvo Grada Bijeljina,turisti i biznis zajednica – najavio je direktor Centra za razvoj projekata iz Visoke škole modernog biznisa prof. dr Aleksandar Dejanovićdodajući da će istraživanjem biti obuhvaćena i dijaspora.
Prema njegovim riječima, nakon istraživanjabiće izrađena Brend strategija, a nakon njenog usvajanja u Skupštini Grada, u sledećoj fazi biće urađen konkretan plan aktivnosti.
– Plan će omogućiti da Strategija sa papira bude pretočena u život. Takođe, pratićemo rezultate i ostvarivanje brend ciljeva, a to je da Bijeljina postane Grad sa jakim brendom, jer su gradovi koji imaju jak brend poželjni na turističkoj i investicionoj mapi – istakao je Dejanović.
Direktor Turističke organizacije Radosav Đokić naveo je da u Bijeljini već duži period postoji potreba za osmišljanjem brendova GradaRok za realizaciju ovog projekta je 31. decembar ove godine.
– Očekujemo da će Bijeljina dobiti kvalitetnu Brendstrategiju koja će privući što veći broj posjetilaca i investitora u naš Grada – istakao je Đokić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*