Počinje protfestovanje

Ljubitelje umjetnosti u Bijeljini od 1. oktobra očekuje niz događaja na petom festivalu „Protfest“ koji će ove godine trajati šest dana.


Uvod u „Protfest“, odnosno, poslednji predfestivalski događaj, biće prikazivanje filma „Zarobljeno vreme“ koji će najaviti i predstaviti čuveni rok kritičar Petar Peca Popović 30. septembra u 19:00 časova u Centru za kulturu.
Festival će zvanično biti otvoren u utorak 1.oktobra sa početkom u 19.30 časova, izložbom radova nastalih na Likovnom saborovanju „Protfesta“ u holu ispred velike sale Centra za kulturu. Drugi dan festivala je rezervisan za tribinu „Fenomen rokenrola u umjetnostima“ na kojoj će u Narodnoj biblioteci od 18.00 časova govoriti Bane Jelić i Marijana Jelisavčić.
Duh filmske umjetnosti će obilježiti i četvrtak, 3. oktobra, kada će publika imati priliku da pogleda dokumentarni film o Vladi Divljanu „Nebeska tema“. Ovog dana počinje nastupom bendova Leftovers iz Budve, odnosno Porto Morto i Detur (Detour) iz Hrvatske i muzički dio programa u „Jelen pabu“ u kojem će nastupati i svi ostali bendovi u narednim danima.
Za petak, 4, oktobra organizatori najavljuju Episkopa pakračko-slavonskog Jovana Ćulibrka i njegovo predavanje o pomalo neočekivanoj temi „Odbrana i rokenrol dani“ u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ od 18.00 časova, a za muzički dio zaduženi su bendovi „Skimers“ (Skeemers) iz Mađarske, lokalni bijeljinski bend G.R.I.M.M, kao i rokeri iz Srbije – pančevački Buč Kesidi i gornjomilanovački Bjesovi.
Prvog dana vikenda, 5. oktobra od 20.00 časova, na sceni Centra za kulturu „Semberija“ biće igrana predstava „Katar“, u koprodukciji „Mansarde“ i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a u „Jelen pabu“ nastupaju beogradski bendovi „Vrooom“ i „Artan Lili“.
Festival 6. oktobra zatvara Zijah Sokolović monodramom „Lijevo, desno glumac“ sa početkom u 20:00 časova u Centru za kulturu.
Organizatori „Protfesta“ su i ove godine mladi entuzijasti iz Teatra „Ubuntu“ koji pozivaju ljubitelje umjetnosti i umjetnike da im se pridruže u ovogodišnjem protfestovanju. Podršku organizovanju festivala dala je kompanija TRB i brojna druga lokalna preduzeća.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*