Počinje prvi ženski fudbalski trunir „Banja Luka 2018“

Stipendiranje najboljih sportista i projekat „Sport u škole“ dva su najvažnija projekta iz oblasti sporta, koja bi uskoro trebalo da se realizuju. Najavio je ovo gradonačelnik Igor Radojičić na pres konferenciji povodom početka ženskog fudbalskog trunira  „Banja Luka 2018“.

„Hvala ŽFK „Banja Luka“ na organizaciji prvog ovakvog turnira u našem gradu, na kojem osim domaćeg tima učestvuju i timovi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije“ – rekao je Radojičić.

On je izrazio nadu da će ovaj turnir postati tradicionalan i da će naš grad postati regionalni centar i u ovom sportu.

„Ovo je godina kada nosimo titulu Evropskog grada sporta. Pred nama su još dva važna projekta iz oblasti sporta, i to stipendiranje najboljih sportista, kao i projekat „Sport u škole“, koji će početi naredne školske godine“ – kazao je Radojičić i zaželio dobrodošlicu ovim mladim sportistkinjama u naš grad.

Načelnik Odeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac je istakao kako je ŽFK „Banja Luka“ jedan od najorganizovanijih sportskih klubova u gradu i da zbog toga zaslužuje podršku Gradske uprave.

„Čestitam vam na hrabrosti da organizujete jedan ovakav turnir i nadam se da će sve proteći u najboljem redu“ – kazao je on.

Predsednik ŽFK „Banja Luka“ Zoran Aleksić, ovom prilikom, je naglasio da je ideja za organizaciju ovog turnira nastala još pre nekoliko godina.

„Naša ideja je bila da turnir čine ekipe iz bivših jugoslovenskih republika i da promovišemo sport i ženski fudbal. Želimo da gostima na najbolji način prezentujemo naš grad a da turnir organizujemo i u narednim godinama“ – kazao je Aleksić i podsetio da je upravo ovih dana, tačnije 2. avgusta, i rođendan ovog kluba.

Na turniru, osim domaćina, učestvuju i timovi: „Radomlje“ iz Slovenije, „Viktorija“ iz Hrvatske i „Rad“ iz Srbije.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*