Počinju pripreme za doček dve Nove godine

Fondacija „Novi Sad 2021“ počinje pripreme za doček dve Nove godine, 31. decembra i 13. januara, po različitim konceptima, saopšteno je danas iz te Fondacije.

Kako su najavili, dok će doček 2018. godine biti 31. decembra tokom celog dana, uglavnom na otvorenim prostorima i samo u centru grada, 13. januara dočekaće se „7526. godina po Julijanskom kalendaru“, samo u toku večeri, isključivo u zatvorenim prostorima, po celom gradu, prenosi RTV.

Ova dva koncepta spaja most interkulturalnosti u kojem se prepliću delovi visoke estetike sa popularnom kulturom, čime visoka kultura dobija novu publiku, a masovna dobija nove standarde i vrednosti, čineći je boljom i kvalitetnijom, navedeno je u saopštenju.

Na više od 21 „kultne lokacije“, među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima, dok će mostovi koji će spojiti konceptualno različite izvođače, žanrove i prostore predstavljati tradicionalnu muziku.

Nastupiće Slobodan Trkulja, bend Imar iz Škotske u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta, Divna Ljubojević u pozorišnoj sali NIS-a, Laibachov, u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta, Kaliope u Pozorištu mladih, Matija Dedić i Zoran Predin u Novosadskoj sinagogi, Dečja filharmonija u Gradskoj kući.

Takođe, biće opera za decu udruženja Visoko C u Eđšegu, spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom, u Studiju M, moderan cirkus i kabare Ludifiko u Zapadnom holu SPENS-a, različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice, dok će budući Youth Creative Polis, tzv. Kineska četvrt predstaviti programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike.

Pol Rič iz Francuske, Lag, Klaus i Vladimir Aćić nastupiće u Fabrici, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru i to je, podvlače organizatori, samo deo programa za 13. januar u Novom Sadu na „dočeku 7526. godine“.

Dva dočeka su kao uvertira za 2021. godinu, kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*