Podnošenje inicijativa za Novembarsku povelju do 1. oktobra

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada poziva pravna i fizička lica da do 1. oktobra, na adresu Skupštine Grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2, podnesu obrazložene inicijative za dodelu Novembarske povelje Novog Sada za 2018. godinu.

Novembarska povelja Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine – dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine – dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Novembarska povelja Novog Sada dodeljuje se građaninu ili grupi građana za zajedničke rezultate i dostignuća ostvarena radom i zaslugama u:

– negovanju demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana Novog Sada,

– privrednom razvoju,

– duhovnom stvaralaštvu,

– zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, prosveti, sportu i drugim delatnostima,

– humanitrnim i dobrotvornim aktivnostima i

– ispoljavanju hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanju ljudskih života i sprečavanju materijalnih šteta.

Za navedene rezultate i dostignuća, Novembarska povelja Novog Sada može se dodeliti i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama.

Izvor: RTV

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*