Podrška porodicama dece sa smetnjama u razvoju sa ruralnog područja

Centar za podršku porodicama dece i osoba sa poteškoćama „Dajte nam šansu-Zvezdice“ realizuje projekat „Snažna porodica-sretno dijete!“, koji se odnosi prvenstveno na podršku celoj porodici deteta sa smetnjama u razvoju, a koje žive u ruralnom području na teritoriji grada.

U okviru ovog projekta, koji se realizuje uz podršku Grada – u društvenom domu u Bronzanom majdanu održana je grupna kreativna radionica i sastanak sa roditeljima.

Današnjim aktivnostima prisustvovala je i načelnica Odeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Kako su rekli iz udruženja, do sada su realizovani individualni defektološki tretmani za decu sa smetnjama u razvoju, urađena je priprema za radionice, a roditelji su upoznati sa pravima koja imaju njihova djeca.

„Kroz projekat, deca sa smetnjama u razvoju, a koja žive u Bornzanom majdanu, imaju individualne defektološke i logopedske tretmane, što im posebno znači, jer tamošnja osnovna škola nema ni defektologa ni logopeda, koji bi deci sa smetnjama pružio podršku u radu i učenju. Pored individualnih tretmana, organizovane su i inkluzivne grupne radionice, gde radimo sa tipičnom decom na senzibilizaciji i prihvatanju vršnjaka sa smetnjama u razvoju. Takođe, za roditelje dece sa smetnjama u razvoju organizovana je i podrška psihologa, kako kroz grupni rad, tako i individualni tretmani – naveli su iz ovog udruženja.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*