Podrška privrednicima

Ministarstvo ekonomije je, u cilju obezbeđivanja podrške privrednicima, napravilo reorganizaciju svojih sektora i formiralo Direktorat za investiciju, privredu, mala i srednja preduzeća, kako bi omogućilo postojanje jednog šaltera u Ministarstvu za sve potrebne informacije, rekla je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na otvaranju Biznis karavana u Podgorici.

„Na taj način ćemo omogućiti da postoje ljudi koji će biti zaduženi da privrednicima pruže podršku u razvoju biznis planova, da im pomažu u izradi aplikacija za kreditna sredstva, da na jednom mestu imaju informacije o svim kreditnim sredstvima koja su na raspolaganju“, rekla je Sekulić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, iako je jedan od značajnih ciljeva Biznis karavana podsticanje razvoja privrede u manje razvijenih crnogorskim opštinama, ne može se zanemariti činjenicu da je Podgorica grad koji je značajan nosilac crnogorske privredne delatnosti, piše RTCG.

„Zato nam je izuzetno važno da i privrednicima koji posluju na teritoriji Podgorice prezentujemo sve vidove podrške koje nudimo – ne samo mi iz Ministarstva ekonomije, već i sa lokalnog nivoa. Započeti, održati i unaprediti biznis u glavnom gradu nije lako, upravo zbog postojanja jake konkurencije“, istakla je ministarka Sekulić i najavila da će u sledećoj godini biti pokrenut novi projekat koji se odnosi na promociju domaćih proizvoda u domaćim trgovinama.

Gradonačelnik Glavnog grada Podgorica Slavoljub Stijepović rekao je da je Uprava Glavnog grada u ovom mandatu napravila značajne iskorake u cilju unapređenja poslovnog ambijenta.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*