Podršku za kupovinu bicikla dobiće više od 1.600 Novosađana

Kako bi se poboljšao kvalitet vazduha i smanjila zagađenost životne sredine, Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je izdvojio sredstva za novčanu podršku građanima za kupovinu bicikla.
bicikl, dnevnik.rs
Foto: Dnevnik.rs

Odlukom o budžetu Grada Novog Sada biće izdvojeno 8 miliona dinara, dok će rebalansom budžeta biti izdvojeno dodatnih 10 miliona dinara.

Podsećamo, subvencionisanje kupovine bicikla predložilo je Udruženje građana “Novosadska biciklistička inicijativa”, a taj predlog je podržao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović.

Kako datum početka subvencinisanja trenutno nije poznat, iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine naveli su da će sugrađani biti obavešteni putem poziva na Internet stranici Gradske uprave i putem medija.

Prijavljivanje za subvencije će biti moguće putem aplikacije na Internet stanici Gradske uprave za zaštitu životne sredinegde će se nalaziti svi neophodni obrasci i informacije

Kada Pravilnik o uslovima i načinu pružanja podrške za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog transporta stupi na snagu, biće raspisan Javni konkurs za izbor Udruženja, koji će je realizovati, a koji će dalje raspisati Javni poziv za podršku nabavke bicikla u saradnji sa Gradskom upravom za životnu sredinu.

Prijavljivanje za subvencije će biti moguće putem aplikacije na Internet stanici Gradske uprae za zaštitu životne sredine, gde će se nalaziti svi neophodni obrasci i informacije. Građani koji se nađu na rang listi, novi bicikl će moći da kupe u svim prodavnicama na teritoriji Republike Srbije u kojima se dobijaju fiskalni i gotovinki računi na ime izabranog lica, kao dokaz kojim će se pravdati kupovina bicikla.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*