Poginuo vozač u Surčinu

Tri ekipe Hitne pomoći upućene su sinoć u 20:49 u ulicu Dušana Vukasovića u Surčinu, zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedno lice izgubilo život.

Jedna ekipa konstatovala je smrt vozača automobila (35) koji je preminuo na licu mesta, druga je prevezla žensku osobu sa teškom traumom u Zemunsku bolnicu na reanimaciju, a treća ekipa je transportovala dvojicu muškaraca sa lakšim povredama u Urgentni centar, potvrdio je dežurni lekar Hitne pomoći.

Protekle noći je dežuralo 20 ekipa plus jedna pedijatrijska, a bilo je ukupno 95 intervencija, od čega na javnim mestima 20, preneo je Tanjug.

Dogodilo se ukupno 11 saobraćajnih nezgoda, prva u 19 časova kada je motociklista (36) sa teškom traumom prevezen u Urgentni centar na reanimaciju.

U 19:54 kod Tržnog centra Ušće jedna žena je kao pešak povređena i sa takođe sa teškom traumom prevezena u Urgentni centar, a u 22:03 u bulevaru Kralja Aleksandra 432 kod zgrade „Kluza” ženska osoba, pešak, lakše je povređena i prevezena u UC na dalje lečenje.

Noć je obeležena i velikim brojem kovid pacijenata, a ekipe hitne pomoći su, prema rečima dežurnog lekara, obavile ukupno 27 interkliničkih transporta u kovid bolnice u Kruševcu, Soko Banji, Batajnici i u bolnicu Dragiša Mišović.

Bilo je i sedam transporta novoinficiranih korona virusom koji su transportovani u Infektivnu kliniku u Beogradu.

Ekipe hitne pomoći intervenisale su više puta zbog brojnih slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi takvi slučajevi zbrinjavani su na odeljenju toksikologije VMA.

Protekle noći se javljao i neuobičajeno veliki broj Beograđana koji su žalili na različite zdravstvene tegobe, a brojni hronični kardiovaskularni pacijenti javljali su se za savete lekara zbog bola u grudima i drugih simptoma.

Povećan je bio i broj poziva astmatičari i hipertenzičari, ali i onih koji su se raspitivali za simptome prehlade i kovida.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*