Pojačane aktivnosti gradskog Zelenila zbog posledica nevremena

Podgorica – Ekipe Zelenila d.o.o. Podgorica su usled elementarne nepogode izazvane jakim olujnim vetrom koji je zahvatio područje Glavnog grada (24,25 i 26 septembra) bile angažovane sa svim raspoloživim sredstvima i mehanizacijom na uklanjanju oborenih stabala i grana krošnji drveća. Tokom ovog perioda uvedeni su i dežurni mobilni timovi za brze intervencije i preventivno delovanje (uklanjanje oštećenih delova krošnji drveća).

Na svim javnim zelenim površinama koje održava naše Društvo, u većoj ili manjoj meri, bila je neophodna intervencija u smislu uklanjanja stabala ili grana, kao i utovar biljnog otpada.

Neke od lokacija na kojima je društvo intervenisalo: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog,  Bulevar Revolucije, Ulica Vasa Raičkovića, Ulica Đoka Miraševića, OŠ „Štampar Makarije“, Ulica 8. marta, Ulica Janka Đonovića, Ulica Bratstva i jedinstva, Ulica Rista Stijovića, Institut javnog zdravlja, Tološi, Kraljev park,  Ulica Bracana Bracanovića, Bulevar Ivana Crnojevića, park Kruševac (dvorac Kralja Nikole, Dječiji park), Njegošev park…

Pored navedenih vanrednih aktivnosti Zelenilo d.o.o. Podgorica je bilo angažovano i na redovnim aktivnostima na uređenju javnih zelenih površina u Glavnom gradu tako su u ovom periodu izvedeni radovi na košenju i grabuljanju u Bulevaru Crnogorskih serdara, Centralnom parku, Bulevaru Josipa Broza Tita, Bulevaru Peka Dapčevića, Bulevaru Pera Ćetkovića, Njegoševom parku, Ulici Bracana Bracanovića, Bulevaru Jovana Tomaševića, Bulevaru Džordža Vašingtona, Ulici Vaka Đurovića – na ovoj lokaciji se uklanjalo i samoniklo rastinje kao i na lokaciji iza stadiona Budućnosti.

Živa ograda i žbunje se orezivalo u Bulevaru Crnogorskih serdara, Bulevaru Josipa Broza Tita, Bulevaru Peka Dapčevića, Bulevaru Pera Ćetkovića, Bulevaru Jovana Tomaševića pored navedenog redovno su se čistili parkovi i kontrolisala mreža za navodnjavanje.

Izvor: Glavni grad Podgorica

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*