Pokrajinska vlada obezbedila novu magnetnu rezonancu i novi CT aparat za Klinički centar Vojvodine

Nova magnetna rezonanca, po performansama najjača u Srbiji i novi CT aparat počeli su sa radom u Centru za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine.

Reč je o najsavremenijoj medicinskoj opremi, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila  209,1 miliona dinara.

Sa ovom nabavkom  završili smo prvu fazu obnove dijagnostike širom AP Vojvodine, ne samo ovde već i u regionalnim bolnicama, gde smo  obezbedili angio sale, CT aparate i magnetene rezonance, kazao je predsedsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska Centra za radiologiju.

„Ovo je najskuplja i najsloženija dijgnostika, i danas, sa ponosom možemo reći da  Klinički centar Vojvodine raspolaže sa najsavremenijom dijagnostičkom opremom. Ispunili smo ono što smo i javno obećali a to je da ćemo veoma loše stanje koje smo zatekli u zdravstvu 2016. godine, obnoviti i unaprediti“, kazao je predsednik Mirović.

Uređenjem javnih finansija uspeli smo da obezbedimo nabavku najsofisticiranije i najskuplje opreme. Nastavićemo da kontinuirano ulažemo u zdravstveni sistem jer nam je cilj da ukinemo liste čekanja, da obnovimo opremu u svim bolnicama, i da rekonstruišemo domove zdravlja koji su prešli u nadležnost pokrajine, kazao je predsednik Mirović.

 „Centar za radiologiju KCV od danas je jedna od najreprezantitivnijih zdravstvenih ustanova ne samo kod nas već i šire. Investirali smo mnogo u ovaj Centar ali i zaposlili  novih 10 lekara i 11 tehničara. Hvala Upravi KCV za entuzijazam i posvećenost, jer imamo ogroman potencijal u novim mladim zaposlenim stručnjacima. Želimo da pacijenti imaju najbolju zdravstvenu negu a zaposleni najbolje uslove za rad“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*