Pokrajinska vlada započela automatizaciju sistema protivgradne zaštite (VIDEO)

NOVI SAD --

Danas je u Pokrajinskoj vladi potpisan ugovor o nabavci opreme za automatizovane protivgradne stanice sa pratećim radovima i uslugama za Radarski centar Fruška gora, kojim će se daljinski automatizovati 118 postojećih lokacija za lansirne stanice,ukupne vrednosti 583,5 miliona dinara.

Foto: mojasrbija.rs

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević izjavio je da je ovo važan, višedecenijski projekat kojim će se doprineti unapređenju rada celokupne protivgradne zaštite.

„Prednost ovog sistema je što će se delovati u realnom vremenu, što do sada nije bio slučaj, kao i pouzdanost, preciznost i bezbednost u radu“, rekao je sekretar Radojević i naglasio da je od 2017. godine izdvojeno više od 87 miliona dinara za nabavku 2.700 protivgradnih raketa.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić rekao je da je današnjim potpisivanjem ugovora napravljen iskorak u modernizaciji čitavog sistema odbrane od grada u Republici Srbiji, jer su rakete jedino sredstvo u borbi protiv grada.

IZVOR:BALKAN TV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*