Policajcima uručene plakete za najplemenitiji podvig godine

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Nikoli Kilibardi i Mirku Kešeljeviću danas su na ceremoniji 58. najplemenitiji podvig godine „Večernjih novosti“ uručene specijalne plakete za plemeniti podvig.

Kešeljević i Kilibarda su 23. aprila prošle godine, iz požara koji je zahvatio kuću porodice Hromiš u Vrbasu, spasili majku sa četvoro dece, a zatim se vratili u kuću koja je gorela da bi iz nje izvukli i oca dece, koji je ležao onesvešćen. Ova dvojica hrabrih policajaca evakuisala su i dve porodice iz susednih kuća koje su bile ugrožene požarom.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao ovoj ceremoniji u Skupštini grada Beograda, istakao je da je MUP ponosan na ove policijske službenike i da je zahvalan na priznanju koje im je uručeno, jer hrabrost policijskih službenika često prolazi nezapaženo.

Podrazumeva se da je policajac tu da vam pomogne, bude uz vas kada vam je najteže, a da mu vi ne dugujete čak ni hvala. Zato je ovo retka prilika kada tim hrabrim i vrednim ljudima možemo svi zajedno da zahvalimo i da se podsetimo na to koliko imamo razloga da budemo ponosni na policiju, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, na ovakvim manifestacijama vidimo koliko smo okruženi hrabrim i čestitim ljudima, od kojih možemo da učimo i kojima se ponosimo.

Policijski službenici Kešeljević i Kilibarda istakli su da dodeljene plakete za njih predstavljaju lično i profesionalno priznanje, podstrek za dalji rad, ali da je najveća nagrada za njih to što su spasili ljudske živote od požara.

Policajcima uručene plakete za najplemenitiji podvig godine

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*