Policija demantovala vest o obijanju stana funkcionerke SSP u Jagodini

JAGODINA – Policijska uprava u Jagodini saopštila je sinoć da je netačna informacija da je obijen stan predsednice Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Katarine Jokić , a javni tužilac se izjasnio da u događaju nema elemenata krivičnog dela, koje se goni po službenoj dužnosti.

Informaciju da je Katarini Jokić obijen stan, u subotu je medijima dala potpredsednica SSP Marinka Tepić, a PU Jagodina „apeluje na sve da ne zloupotrebljavaju policijske službenike za dnevno-političke obračune”.

Činjenica je da je policiji prijavljeno navodno obijanje stana i da je policija odmah izašla na lice mesta kako bi utvrdila sve činjenice i okolnosti, i zatekla zaključana vrata, koja je otključao sin Katarine Jokić, koji je obijanje i prijavio, stoji u saopštenju, prenosi Tanjug.

„Kriminalističko-tehničkim pregledom vrata nisu uočena vidna oštećenja koja bi nastala upotrebom fizičke snage ili podesnog alata”, navodi se u saopštenju.

„Sin Katarine Jokić je takođe izjavio da je stan u stanju u kakvom ga je ostavio i da ne sumnja da je neko ulazio u stan, kao i da iz njega nešto ne nedostaje”, piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je o događaju obavešten osnovni javni tužilac, „koji se izjasnio da u događaju nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i naložio da mu se dostavi izveštaj”.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*