Policija Haitija uhvatila šestoricu ubica predsednika Moiza

PORT-O-PRENS: Policija Haitija uhvatila je šestoricu muškaraca koji su ubili predsednika Žovenela Moiza i traga za organizatorima koji stoje iza operacije, rekao je šef policije Leon Šarl danas na brifingu za novinare, koji je prenosila televizija.
policija, pixabay
Foto: pixabay.com

Šarl je apelovao na stanovništvo da saraduje sa snagama bezbednosti i da ne izaziva nemire, nakon što se masa ljudi pojavila ispred policijske stanice u prestonici Port-o-Prensu u kojoj su smešteni osumnjičeni, preneo je Rojters.

Premijer Haitija Klod Žozef apelovao je na građane da osumnjičene ubice predsednika Žovenela Moiza predaju policiji i da ih ne linčuju.

Pdsednika Moiza (53) ubili su nepoznati napadači u noći između 6. i 7. jula u njegovoj privatnoj rezidenciji, a njegova supruga Martin Mari Etijen Džozef, koja je, takođe, ranjena u ovom napadu, u kritičnom je stanju i prebačena je u bolnicu u Majami.

Među uhapšenim atentatorima američki državljanin

Među šest osoba koje su uhapšene u vezi sa smrtonosnim atentatom na haićanskog predsednika Žovenela Moiza je jedan američki državljanin, poreklom sa Haitija, izjavio je danas haićanski ministar za izbore i interparlamentarne odnose Matijas Pjer, preneo je „Vašington post“.

Džejms Solejdžis, američki državljanin je jedan od uhapšenih, a veruje se da je bar još jedan od uhapšenih Amerikanc poreklom sa Haitija, rekao je Pjer u intervjuu američkom listu, preneo je Rojters.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*