Policija nakon šezdeset godina otkrila ko je ubio Kendi Rodžers

Nekadašnji prodavac od vrata do vrata, koji je silovao i ubio devetogodišnju devojčicu u Sjedinjenim Državama, identifikovan je juče – šest decenija nakon ubistva.

Policija je u saopštenju navela da je Džon Reif Hof u 32. godini izvršio samoubistvo, još 1970. godine, ali je njegova ćerka omogućila policiji  da dođe do DNK dokaza i da se tako konačno reši ubistvo Kendi Rodžers.

Rasvetljeno ubistvo Kendi Rodžers

Rasvetljeno ubistvo Kendi Rodžers

U snimku koji je policija objavila, detektiv Zak Storment je uporedio istragu sa Mont Everestom, rekavši da je to bio slučaj „koji niko nije mogao da reši, ali koji niko nije mogao ni da zaboravi“.

Kendi je nestala 6. marta 1959. godine u Spokejnu (savezna država Vašington). Nakon šesnaest dana i opsežne potraga tokom koje su stradala dva pripadnika Vazdušnih snaga kada je njihov helikopter udario u dalekovod, njeno telo je pronađeno u šumi, nekoliko kilometara od njene kuće.

Tada dvadesetogodišnji Hof, bio je u vojsci, stacioniran u Vazdušnoj bazi Ferčajld u okrugu Spokejn. On nije bio osumnjičen u ovom slučaju, iako je dve godine kasnije osuđen za napad kada je pokušao da zadavi jednu ženu. Otpušten je iz vojske i kasnije je radio kao prodavac od vrata do vrata, sve dok nije izvršio samoubistvo.

Ove godine, na osnovu genealoških istraživanja – sperme pronađene u Kendinom telu i DNK uzete iz ekshumisanog tela bivšeg pripadnika vojske, Hof je identifikovan kao ubica.

Prema policijskom saopštenju, DNK tesk je pokazao da je 25 kvintiliona puta veća verovatnoća da je pronađena sperma od Hofa, nego od neke druge osobe u opštoj populaciji.

 

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*