Policija pretresla stan vođe antivakcinaškog pokreta u Srbiji

Policija je jutros u 7:30 časova pretresla stan predsednice pokreta „Živim za Srbiju“ Jovane Stojkovića i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

Policija pretresla stan vođe antivakcinaškog pokreta u Srbiji

Foto: 021.rs
Da obavi pretres došlo je dvoje pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a čitav tok Stojkovići su snimali i uživo prenosili na svojoj Fejsbuk stranici.
Policajci su tražili da prekinu snimanje, ali su oni, nakon telefonskih konsultacija sa svojim advokatom, to odbili, jer im je on rekao da se nalaze u svom stanu i da ne mogu da snose nikakve posledice zbog toga.
On ih je savetovao i da pretres obavezno bude uz dva svedoka, što predviđa zakon, jer su policajci hteli to da urade bez njih.
Šta očekujete da pronađete u stanu – oružje, drogu? Jeste li nekad pretresali nekom stan zbog izazivanja straha i panike – niste. Ponašate se kao da smo kriminalci„, rekao je Stojković, koji je lekar zaposlen u zatvoru.
Jovana Stojković je konstatovala da se pretres obavlja zato što se ona zalaže za slobodu izbora pri vakcinisanju dece.
Nakon što je u stan stigao advokat, objasnio je policajcima da ne mogu da zabrane snimanje, ali da će, u znak kooperativnosti, kad zvanični pretres uz dva svedoka počne, prestati da snimaju, što je i učinjeno.
Autor: FoNet

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*